Formaline 37%

Vorige Artikel 7 van 24 Volgende
€ 35,39 (inclusief btw)

LET OP: Formaline mag alleen aangekocht worden door bedrijven met een UBN nummer! Wat is een UBN nummer? Klik hier voor meer informatie.

Formaline 37 % (Formaldehyde 37% Brenntag)

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen) op hoeven van hoefdieren.  Hoeven en klauwen komen altijd in contact met bacteriën, waarbij ook bacteriën die ontstekingen (Ziekte van Mortellaro/ Stinkpoot) kunnen veroorzaken.

Dosering 
5% (5 liter middel aanvullen met water tot 100 liter).
De oplossing gedurende maximaal 24 uur, na het vullen van de bak, gebruiken.

Preventie
Hygiëne is zeer belangrijk bij het voorkomen en het onder controle houden van de Ziekte van Mortellaro en Stinkpoot. Zorg ervoor dat de roosters goed schoon en droog zijn, zodat de klauwen minder met mest besmeurd raken. Bekap het gehele koppel regelmatig en behandel de dieren die gevoelig of kreupel lopen snel. Maak gebruik van voetbaden.

Waar moet u verder nog aan denken bij het toepassen van een voetbad?
1) Dieren waarvan de klauwen ernstig aangetast zijn, dienen individueel behandeld te worden.
2) Zorg voor de juiste concentratie: gebruik van de standaard formalineoplossing (37-40%) 5 liter formaline op 100 liter water.
3) Ververs het bad tijdig, na 24 uur verliest het voetbad zijn werking.
5) Een goed voetbad is minimaal 3 meter lang en het vloeistofniveau is minimaal 12 cm, zodat de hele klauw wordt omspoeld.
Ook kunt u een “tandembak” gebruiken: hierbij wordt de eerste bak gevuld met een licht ontsmettingsmiddel, de tweede bak is het feitelijke voetbad.
6) Zorg ervoor dat de koeien na het voetbad op een schone vloer komen. Zo kan het middel goed  inwerken.
7) Haal de bak na gebruik weg. Zo voorkomt u dat de bak vol komt te staan met mest en dus eerder een besmettingsbak wordt i.p.v. een ontsmettingsbak.
8) Inlegmatten in de bak hebben een gunstig effect. Doordat de klauwen hierin iets wegzakken worden ze beter omspoeld. Bovendien hebben de dieren beter grip en lopen ze er dus makkelijker doorheen.

Bewaring 
Vorstvrij

Toelating
Toelatingsnummer: 13523 N

Gebruik Formaldhyde 37% Brenntag veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Zie voor toepassing en gebruik het Wettelijk Gebruiksvoorschrift / Gebruiksaanwijzing.
 
formald

 

Kraamhekken

Onze kraamhokhekken zijn ideaal voor het maken van een box voor ooien met lammeren. Leverbaar in verschillende afmetingen.​​

Klik hier voor meer informatie!

Oormerken

Nu het dekseizoen weer volop in gang is, is het ook weer tijd voor de oormerken. 

 

Bestel ze nu! 

© 2020 - 2021 Schapencentrum Maas en Waal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel