Topro Colostrum mix 10 x 25 gr / 500 gr / 2,5 kg

Artikelnummer: B110023 / B110024 / B110026
Vorige Artikel 20 van 24 Volgende
€ 44,15 (inclusief btw)

Biest is van levensbelang! Het is de eerste voeding die kalveren en lammeren binnen krijgen en is nodig voor een goede start. Biest bevat veel immunoglobulinen die nodig zijn voor een goede afweer. Immunoglobulinen zijn antistoffen welke in de eerste uren na de geboorte in de darmen worden opgenomen. Daarnaast bevat biest een hoog gehalte aan vet en eiwit. Dit is belangrijk omdat kalveren en lammeren direct na de geboorte veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Voldoende biestopname door kalveren en lammeren is niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan meerdere oorzaken hebben waaronder een onvoldoende biestproductie of tekort aan antistoffen in de biest.

Topro Colostrum mix; Biest is van levensbelang!

De Topro Colostrum Mix is geproduceerd met als doel het zo goed mogelijk completeren van biest. Het product bestaat uit: runder colostrum, wei-eiwit poeder, kokosnoot olie, gehydrolyseerd wei-eiwit en ei-eiwit. Daarnaast zijn de nodige vitamines en sporenelementen toegevoegd. Topro Colostrum mix is geproduceerd met als doel de biest van het moederdier zo volledig mogelijk aan te vullen.

Toelichting op gebruik en dosering

  • Lammeren: Mix 25 gram poeder met 80 ml warm water (45 graden Celsius) totdat het poeder is opgelost. Advies bij erg zwakke dieren: mix 50 gram poeder met 120 ml warm water. Dien de melk zo snel mogelijk toe, het liefst binnen enkele uren na geboorte aangezien de maximale absorptie van nutriënten tijdens de eerste twee levensuren plaatsvindt.
  • Kalveren: Als aanvulling op de biest: voeg 200 gram Topro Colostrum Mix toe aan 1 liter warm water (45 graden Celsius). Roer totdat het product volledig is opgelost. De exacte hoeveelheid toe te voegen Colostrum Mix hangt af van de biestkwaliteit. Dit is te meten met de refractometer.

Onze colostrum mix is vrij van pathogenen zoals: BVD, para tbc en IBR

Kraamhekken

Onze kraamhokhekken zijn ideaal voor het maken van een box voor ooien met lammeren. Leverbaar in verschillende afmetingen.​​

Klik hier voor meer informatie!

Oormerken

Nu het dekseizoen weer volop in gang is, is het ook weer tijd voor de oormerken. 

 

Bestel ze nu! 

© 2020 - 2021 Schapencentrum Maas en Waal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel